Religiösa friskolor en skamfläck!

I

SvD idag recenseras en bok om Livets Ord, Ulf Ekmans skogstokiga högerkristna sekt i Uppsala (med förgreningar på andra håll i landet). Det har varit rätt tyst om sekt-Sverige på senare tid. Lite lustigt med tanke på att det liberala mediaetablissemanget upphöjt kampen mot "religiös fanatism" till det nya politiskt korrekta. Men det finns väl fanatism och fanatism. Den religiösa fanatism som praktiseras av vita människor, som heter Ulf Ekman, är inte så mycket att orda om. Han är ju nästan som oss. Mycket värre då med fanatiska bruna människor som heter Hassan. Vem vet vad de kan hitta på?

 

 

 Tyvärr är det inte så mycket ett tolerant samhället
kan göra för de olyckliga människorna som fastnar i sekternas garn. Man kan erbjuda en väg ut för de som orkar bryta sig loss. Men inte förbjuda manipulatörer att utnyttja andra människors svaghet. En sak som samhället emellertid kan göra är att inte med en endaste krona sponsra religiösa sekters verksamhet. Det borde vara en självklarhet.

Idag kan sekter som Livets Ord, och nazistgrupper
som Nationaldemokraterna, starta skolor och daghem bekostade av våra skattepengar. Vad som försegår där behöver man inte någon större fantasi för att begripa. Religiös och politisk indoktrinering, riktad mot barn och unga vuxna som ännu inte lärt sig tänka kritiskt själva. Jag känner inte till något annat land som har en liknande ordning. Men vi kan ju tacka folkpartiet liberalernas friskolereform för även detta.

En rödgrön regering måste riva upp friskolereformen.
Ett minimikrav är inga mer skattepengar till religiösa friskolor. Om miljöpartiet inte vill gå med på detta, låt dem ta debatten innan valet. Svenska folket förtjänar att få veta att de gröna tycker att det är helt i sin ordning att Ulf Ekman även fortsättningsvis ska ha en skattebekostad direktkanal in i unga människors hjärna och hjärta.

 

Kommentarer

 • Marcus säger:

  Jag skulle vilja höra din definition av ordet "sekt". Det används flitigt av många, men ingen vill definiera det. Det är tydligt att du har svalt den vanliga, luddiga definitionen av ordet "sekt".

  Så, vad lägger du i ordet?

  2010-05-25 | 12:30:54
 • homopoliticus säger:

  En liten grupp som utövar hårt tryck på sina medlemmar, ofta metoder som liknar hjärntvätt. Medveten isolering från det omgivande samhället. Vad lägger du i ordet?

  2010-05-25 | 12:42:55

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar