Utklassning

Åsa Linderborg:

"Det är ju lätt för dig som tjänar väldigt bra att säga att det är bra med löneskillnader, men den som inte har råd att gå till tandläkaren, den som inte kan köpa en cykel till sitt barn, den som inte har råd att åka utomlands... den kan ju inte säga att det är positivt med löneskillnader!"

Mattias Svenssson och Sanna Rayman spelade på bortaplan i Debatt när temat var klass. Men jag förstår dem. Skulle inte heller vilja gå en match mot Johan Ehrenberg och Linderborg på det temat.

Ehrenberg fick också in några klockrena. Bland annat påpekandet i början om att vi är rädda för att tala om klass. Vi går gärna omvägar för att slippa sätta problem i sitt rätta sammanhang, det socio-ekonomiska, som det så fint heter. Istället talar vi om "kvinnoproblem", när vi diskuterar ofrivilliga vikariat och deltidsarbete, "invandrarproblem" när vi pratar om arbetslöshet, eller varför inte "lathet" när vi förklarar nyfattigdomen.

Den rasistiska tokhögern brukar göra ett stort nummer
av att påstå att deras etnoporr är "politiskt inkorrekt". Skitsnack. Den offentliga diskussionen har varit upptagen av medelklassens etnoångest åtminstone det senaste årtiondet. Det är en diskussion som inte hotar några maktstrukturer, tvärtom. Att kritisera klassamhället däremot, där kan vi snacka om politiskt inkorrekt! Inte något för väluppfostrade pojkar och flickor.

 

Kommentarer

 • Lasse Strömberg säger:

  Tack för tipset, jag såg debatten på datorn och det var ju riktigt lustigt att se hur Johan Ehrenberg och Åsa Linderborg sopade mattan med borgarna. Blondinbella var ju rent pinsam...

  2010-05-05 | 21:46:19
  Bloggadress: http://fotolasse.se
 • homo politicus säger:

  Rätt kul debatt va? Blondinbella ja, bäst man inget säger, så har man ingenting sagt...

  2010-05-05 | 22:21:33

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar