Kristdemokraterna curlar banan för rasisterna

Och sjönk nivån ytterligare i årets valrörelse. Något man knappt trodde var möjligt. Kristdemokraterna går idag ut och curlar banan för ett framtida samarbete med rasistpartiet. De som nyss var nazister och för inte så länge sedan öppna rasister, de som för bara 14 år sedan tvingades uppmana sina medlemmar att sluta bära nazistiska armbindlar eftersom det skrämde bort väljare, är inte värre än vänsterpartiet. Tycker Hägglund! Smaka på den!

Ett demokratiskt vänstersocialistiskt parti vars vägledande politiska princip är alla människors lika värde jämförs med ett toppstyrt, hatiskt parti vars vägledande princip är att det är skillnad på folk och folk. Att det finns bättre och sämre människor, och att vi inte vill ha hit de sämre människorna (just nu är det muslimer, tidigare var det svarta, ännu tidigare var det judar, framöver blir det nog också romer).

Den borgerlighetens förbruning som vissa länge varnat för sker nu mitt framför ögonen på oss, i realtid. För även om en del saker förenar Göran Hägglunds parti med den rasistiska extremhögern, exempelvis motviljan mot homosexuella och andra familjeformer än den heterosexuella kärnfamiljen, har partiet tidigare hållit rent mot den rasistiska högern. Kristdemokraterna har varit en röst mot den växande främlingsfientligheten och en bromsande kraft mot de partier, exempelvis folkpartiet, som gärna hånglar upp främlingsfientliga väljare mot väggen för att få mer röster.

Men när regeringsmakten står på spel så väger principerna lätt. Nu kan ingen längre tvivla; Reinfeldt och hans politiska kumpaner kommer, om det politiska läget så tillåter efter den 19e september, att regera Sverige med stöd av ett rasistiskt parti. Säkert med förhoppningen om att kunna hålla partiet kort. Den strategin funkade inte så bra i Danmark. Redan nu börjar man förbereda väljarna så smått. Det sätter de senaste dagarnas förvånansvärt hätska antikommunistiska utspel i ett sammanhang. Vänsterpartiet, som var med och kämpande för den svenska rösträttens införande och har stött varenda demokratisk reform och välfärdsreform sedan dess (till skillnad från högern), ska nu användas som ursäkt för ett samarbete med ett parti som inte tycker att alla människor är lika mycket värda. Ett parti vars medlemmar fortfarande är dubbelanslutna till rent nazistiska organisationer. Ett parti vars politiska företrädare kläcker ur sig saker som:


Kan Göran Hägglund hitta någon, en enda vänsterpartist, som säger något som i vidrighet kan jämföras med detta, eller med den övriga tröttsamma skit som rasistpartiets sympatisörer sitter och vräker ur sig på diverse  internetforum för rättshaverister och rädda pojkar, dag och natt, så får han gärna återkomma. Annars tycker jag att han ska ta och stänga truten!

DN 1, 2, 3, 4, Svd 1, 2, 3, 4, 5, 6, AB 1, 2, 3, 4, 5, Exp 1, och läs gärna Alliansfritt Sverige: "KD delar inte Vs människosyn men samarbetar i människorättsfrågor - har skrivit 44 motioner tillsammans!"

Kommentarer

 • marianne säger:

  SVERIGE har inte längre fria demokratiska val, enligt grundlag!

  2010-09-11 | 00:01:10
 • Staffan säger:

  Huh?

  2010-09-11 | 00:02:30
 • Rolf säger:

  Sant där!

  2010-09-11 | 00:31:16
 • ´Fran Kafka säger:

  Skrattretande. Sverigedemokraten som citerade ett inlägg på Flashback kommenterade den tradition som finns i Afrika att våldta spädbarn och mycket unga flickor för att bota AIDS. SANNINGEN BLEV VISST LITE OBEKVÄM?

  2010-09-11 | 02:35:29
 • Michael Häggqvist säger:

  Eh? V stöde öppet för några år sedan, DDR, Sovejet osv... Ett antidemokratiskt parti som "omvänt" sig för att de var tvungna...  Nej V och SD är samma andas barn, antidemokratiska partier som inte har i riksdagen att göra!

  2010-09-11 | 05:58:39
 • Patrik BP Andersson säger:

  Tja, det är inte så länge sedan VP hette VPK...och kommunismen förordar revolution istället för reformationen som är den socialdemokratiska metoden för att nå det klasslösa samhället.

  2010-09-11 | 06:29:32
 • Staffan säger:

  Michael Häggkvist: Jag tror att du tänker på APK, inte VPK. APK bröt sig ur VPK på sjuttiotalet för att de ville att vänstern skulle stödja de stater du räknar upp, och de var väldigt arga för att VPK INTE backade upp dem okritiskt. I VPKs demokratimanifest från 1981 kritiserar partiet de kommunistiska länderna för (bland annat) "auktoritär maktutövning, byråkrati och maktövergrepp, vilka i sin tur grundar sig på allvarliga och systematiska kränkningar av folkets dmeokratiska fri- och rättigheter".  Vänstern var som sagt med och införde den svenska demokratin, under högljudda protester och motstånd från moderaterna. Högern har alltid hatat verklig demokrati. Idag vill vänstern fortsätta demokratiseringen av samhället och bredda den även till ekonomins och arbetslivets områden. Det är högst odemokratiskt att familjen Wallenberg och andra superrika kapitalister genom sitt ägande och sina pengar har så oändligt mycket mer makt över vår vardag och våra liv än vanliga människor. I framtiden måste de som jobbar få mer att säga till om om sina arbetsplatser och om hur de vinster de skapar används!

  2010-09-11 | 10:50:01
 • Staffan säger:

  Fran Kafka: Lite Kafka över ditt försök att snacka bort det rasistiska citatet. Men tack för ett bra exempel på det korkade hatet från extremhögern.  Kvinnofridsbrott är väl för övrigt en paradgren inom den "nationella rörelsen" (alltså våra våldsfixerade mansgrisiga rasister)?  2010-09-11 | 10:56:51

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar