På västbanken intet nytt

Israel använde "ofattbart våld" då man stoppade Ship to Gazas hjälpsändningar i somras. Det slår FN fast i en rapport. Man konstaterar att bordningen stred mot Genevekonventionen och att det finns bevis som räcker till åtal på flera punkter, bland annat uppsåtligt dödande, tortyr eller omänsklig behandling och uppsåtligt orsakande av stort lidande. Jag citerar:

 

"Uppförandet från Israels militär och annan personal mot passagerarna på flottan var inte bara oproportionerligt för tillfället men visade också nivåer av totalt onödigt och ofattbart våld."

Det här är förstås inga nyheter, utan var rätt uppenbart redan när det hände. Vilket naturligtvis inte hindrade Israels försvarsadvokater - bland annat MUFs Niklas Wykman och Lennart Persson på Aktuellt - att göra allt de förmådde för att flytta fokus och skuld från angriparen till offren. Jag citerar återigen Niklas Wykman:

"Bra att Hamas nu inte får det besök de hade förväntat sig. (...) Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare".


Att Wykman sitter kvar som MUF-orförande efter att ha hejat på massavrättningar med fradga runt munnen är en skam inte bara för moderaterna utan för hela Sverige. Den ideologiskt förblindade är naturligtvis han själv, och den armada av ursäktare som står med honom, beredda att försvara Israel i vått och torrt, i dess attacker på civila och massakrer på hjälparbetare, dess ockupation och apartheidpolitik och dess politiska glidning åt det rent fascistoida hållet.

Från Israel kommer nu nyheter om den farsartade fredsprocessons snara sönderfall. Landet vägrar att göra ens den minimala eftergift som ett byggstopp på ockuperade områden innebär. Hellre nya kolonier än fred, i strid med internationell rätt. Den högerextreme utrikesministern Avigdor Lieberman upprepar nu sina krav på att etniskt rensa Israel. Obama vrider sina händer, men skulle såklart aldrig ens överväga att göra något så ofattbart radikalt som att hota med att dra ner på USAs enorma militära och ekonomiska stöd om Israel inte börjar ta fredsprocessen på allvar. Saker förblir alltså som de varit i mellanöstern, och så länge nyttiga idioter som Niklas Wykman kan förväntas leverera ett ovillkorat stöd för apartheidpolitik och mord så finns det såklart inget skäl för landet att byta kurs.

Uppdatering: Ibland blir man bönhörd, Wykman avgår!
DN 1,
Kommentarer

 • Danne säger:

  Samtidigt missar du att araberna i gaza skjutit en raket mot ett israeilsk dagis.

  Det blir du kanske inte upprörd av?

  2010-10-02 | 22:51:05
 • Staffan säger:

  Googlade "raket dagis israel" och hittade inget. Vet inte vad du yrar om.  Vet inte heller varför ett blogginlägg om Israels sabotage av fredsprocessen bemöts med invändningen "jaha, blir du inte upprörd av att X skickar raket mot Y?"  Just eftersom jag inte gillar raketer, vare sig mot eventuella dagis i Israel, eller mot barn i Gaza, där Israel dödade 1400 i sin senaste slaktarrunda, så tycker jag att det är vedervärdigt att den israeliska regeringen spottar på alla fredsinitiativ.

  2010-10-03 | 11:45:27

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar