Lena Mellin, som ett brev på posten...


J

ag har inte en aning om hur det gick för Juholt idag på partimötet som enligt media skulle avgöra hans framtid. Har jobbat hela dagen och inte hunnit kolla nyheterna för att bilda mig en egen uppfattning. Men en sak var säker som amen i kyrkan: att Lena Mellin skulle skriva ner honom. Jämför KG Bergströms kommentar till Expressen med Mellins till Aftonbladet:


Håkan Juholt talade till ett parti som upplever stor kris just nu och hans uppgift var att ingjuta mod och hopp i partiet. Han lyckades.
– Som väntat var det ett retoriskt skickligt tal där han fick många applåder, säger K-G Bergström. Bergström ser Juholt som den retoriskt mest skickliga partiledaren i Sverige.
– Men det var inga nyheter i talet. Det var hård kritik av samhällsutvecklingen av den borgerliga regeringen, säger K-G Bergström.– Jag tyckte faktiskt att det var ett väldigt lamt tal och han fick också ett lamt mottagande. Det var ingen riktigt glöd. Han hade väldigt lite att säga. Jag har hört stora delar av talet förut, säger Lena Mellin. Håkan Juholt lyckades inte övertyga de 120 ombuden, enligt Mellin. Den sista applåden var lång – det var allt.
– Innan var de pliktskyldigt över applåderna. Det kom två fniss, men inga skratt. Mottagandet var svalt. En del klappades inte ens händerna på slutet utan reste sig upp och gick, säger Lena Mellin.Kommentarer

 • T Lindholm säger:

  " Kungen symboliserar rättsstat och Demokrati"

  När Lena Mellin börjar yla om att Kungen är en Demokrat,då försvinner det lilla, lilla, återstående intresse jag hade att läsa hennes skriverier ö.h.t någon mer gång!

  2011-12-03 | 21:30:55
 • Doland säger:

  Om man undrar över Socialdemokraternas svårighet med ihållande framgång så är Lena Mellin svaret !

  Det står inte rätt till där.

  2011-12-05 | 16:44:44
  Bloggadress: http://peterdoland.blogspot.com
 • Staffan säger:

  Tyvärr tror jag inte att hon är det stora problemet. Det är sossehögern som förstört mest. Men Mellins rapportering är intressant eftersom den är så uppenbart vinklad mot (s).

  2011-12-05 | 19:35:25
 • Alexander säger:

  Vill passa på att påminna om vad Ilse-Marie på <a href="http://ilsemarie.wordpress.com/2010/08/27/overklassproblem-styr-valdebatten/">Ett hjärta RÖTT</a> tog upp före senaste valet.  Dagens s.k. "journalister" är rejält gynnade av borgarnas överklassbidrag och har mycket att förlora ekonomiskt om dessa bidrag skulle upphöra.  Vad gäller högersossarna så hänger hela deras politiska överlevnad på att (S) misslyckas med sin förmenta vänstersväng. En lyckad vänstersväng skulle sätta fokus på hur totalt inkompetent den ideologiskt blinda sosse-eliten har varit under de senaste tjugo åren. Om det var traditionell socialdemokratisk politik folk ville ha, vad har då dessa personer hållit på med under alla dessa år?  Jag tror att båda "journalister" och Prime-sossar är rädda för att Juholt skulle kunna bli mycket populär om folk fick chansen att höra honom prata politik. Både deras karriärer och plånböcker mår bättre av att (S) inte vinner sympatier på vänster(nåja)-politik.  För att återkomma till Lena Mellin, så är det få personer jag föraktar så mycket som just henne. Hon har ingen som helst journalistisk heder och förtjänar inte att folk offrar sin tid på att läsa hennes propaganda.

  2011-12-05 | 23:23:21
 • Staffan säger:

  Rent kvalitetsmässigt så är det väl lite av ett slöseri med tid som du säger Alexander. Men jag läser henne som nån slags underhållning, alltid spännande att se hur hon närmar sig sitt mål denna gång. Överhuvudtaget så känns större delen av det svenska politiska kommentariatet grovt överskattat. TV4 och Ekot har några OK politiska journalister, resten är i princip hovnarrar.

  2011-12-06 | 00:03:40

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar