Flamman ger Ohly en bredsida


F

lamman damp nyss ner i brevlådan. Ledarsidan brukar alltid vara läsvärd, opinionsdelen är tidningens starkaste kort. I det här numret ger Aron Etzler Lars Ohly en rejäl bredsida:


"Många av dem som anser att Ohly skall sitta kvar för att han är ”bättre än alla andra alternativ” missar att allt talar för att Ohly i allmänhetens ögon är förbrukad. Jag själv kan inte se hur han skulle kunna vända sin trend. I det läget är både Josefin Brink, Jonas Sjöstedt, Ulla Andersson och Hans Linde bättre kandidater."


En partiledares viktigaste uppgift är att vinna ökad sympati för sitt parti bland väljarna. Där har Ohly misslyckats flera val i rad, och jag har fortfarande inte sett ett enda argument från de som försvarar honom för varför vi har någon anledning att tro att den trenden ska vända. Det är en positiv överraskning att Flamman sällar sig till den växande skara som vill se nya friska krafter på partiledarposten. Törs man hoppas på att tidningen också uttalar sig för ett delat partiledarskap?

Kommentarer

 • danne säger:

  Problemet med debatten om Ohly borde avgå eller inte tycker jag är infekterad, den handlar mer om ifall han ska få ställa upp eller inte. Det är odemokratiskt att inte tillåta honom ställa upp. Man röstar ju helt enkelt inte på honom ifall han ställer upp och om man gör det och han får majoritet så är det ju majoritetens val. På den punkten tycker jag att exempelvis Sjöstedt gör fel.

  Tycker att vi på kongressen borde få in en regel om hur länge man får sitta kvar och om att ha delat ledarskap =)

  2011-01-27 | 22:31:54
 • Staffan säger:

  Klart att Ohly har all rätt i världen att kandidera om han vill det. Men jag gillar självinsikt hos politiska ledare, och jag kan inte se mycket av den varan hos någon som envist klamrar sig fast vid partiledarposten trots det ena valresultatet sämre än det andra.

  2011-01-28 | 12:08:16

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar