Drevet som gud glömde


T

obias Billström och Sten Tolgfors, integrations- och försvarsminstern, har inte brutit mot riksdagens regler genom att låta staten betala för sina dubbla boenden, med lägenheter i Stockholm, Malmö och Örebro. Men de har skott sig på det allmännas bekostnad. Dessutom har Billström drivit på för att hans hyreslägenheter ska ombildas till bostadsrätter, vilket resulterar i flera nätta miljoner som överförs från de allmänna bostadsföretagen till hans egen ficka. När Aftonbladet frågar om Billströms inblandning i ombildningen ljuger han och säger sig inte veta något om planerna trots att han själv startade bostadsrättsföreningen i Malmö och sitter med i dess styrelse.


Snålhet, rofferi och lögner.
Tänk om Tobias Billström tillhört ett annat parti. Ska vi säga sossarna? Eller tänk om det hade varit Håkan Juholt som ertappats med att försöka ombilda två (!) övernattningslägenheter till bostadsrätter och ljugit om affären? Kan någon föreställa sig den drevorkan som skulle bli följden? Bara nyheten att Håkan Juholt fått hela hyran betald i Västertorp, vilket var helt korrekt enligt reglerna, var tillräckligt för att tränga undan alla andra nyheter i en veckas tid.


Inte för att jag önskar ett drev på någon. Men visst är skillnaden i hur politiker behandlas rätt slående?


Bloggat: Politik & Poesi om borgerlig hegemoni, Human Labrat om Facebooks bidragsmiljoner, Ann-Charlotte Ahlstadt i LO-tidningen.


Kommentarer

 • Jonny Disenfeldt säger:

  Har de skott sig på samma sätt som Juholt och tagut ut full hyresersättning och låtit maka/sambo bo gratis på samma sätt som Juholt ?  Vilka regler hänvisar du till som säger att en sambo/make/maka kan bo gratis i en övernattningslägenhet ?  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13849967.ab

  SE FÖRTYDLIGANDE ...  Vad gäller Tobias :

  Tobias Billström hävdar att han sedan 2006 inte är med i styrelsen i bostadsrättsföreningen i Malmö. Han har också hävdat att han sedan länge är borttagen ur Bolagsverkets register. Men det är inte sant, han är alltjämt registrerad.  Trots det fortsätter Tobias Billström att hävda att han lämnat styrelsen.  – Bolagsverket har gamla uppgifter. Det har valts är ny styrelse, säger Tobias Billströms pressekreterare Linda Norberg.  Bolagsverkets Chefsjurist Per Nordström har nu tittat på föreningen och konstaterar att ingen sådan ändring har gjorts till bolagsverket.  Men han ger också Tobias Billström delvis rätt.  – Det är den styrelse som har valts på stämman som är den juridisk riktiga. Det är viktigt att den också registreras hos oss. I första hand är det föreningen som ska registrera ändringar men om det inte har skett kan Tobias Bilström själv kontakta oss för att avregistreras, säger Per Nordström.  2011-10-31 | 16:03:12
 • Staffan säger:

  Johnny Disenfeldt:  Nej, Billström har hittat ett alldeles eget sätt att sko sig, som är flera gånger sniknare än vad Juholt och de andra fem (minst) riksdagsledamöter som låtit sambon bo gratis gjort. Naturligtvis blir det inget drev mot honom för det.  Angående reglerna så är jag lite förvånad över att du måste fråga vid det här laget, eftersom frågan om regelbrott eller inte blivit så stött och blött. Se till exempel min bloggpost  http://homopoliticus.blogg.se/2011/october/utkast-okt-13-2011.html  och intervjun med Johan Linander, ordförande i riksdagens justiteutskott som jag länkar till där.  Och jag ser inte riktigt vad ditt Aftonbladetcitat tillför. Såhär ser originalintervjun ut:  "När Aftonbladet i förrgår frågade Billström om man vill ombilda fastigheten till bostadsrätter svarade han:  – Nej, det har jag inte hört något om.  Men du sitter ju själv med i styrelsen?  – Nej, det gör jag inte, det var länge sen jag lämnade den.  Men du står ju fortfarande registrerad i styrelsen?  – Nej det gör jag inte, det var länge sedan det försvann ur Bolagsverkets register, säger Tobias Billström.  Men det är inte sant."  Så vi ska tro på att han som tills alldeles nyligen var ordförande i föreningen, och rent jurudiskt är det fortfarande eftersom inga ändringar gjorts på bolagsverket, inte har en aaaning om planernas på att ombilda?

  2011-10-31 | 16:32:27

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar