DN, Urban Ahlin och borgarbloggare arga på Jonas Sjöstedt


J

onas Sjöstedt har alltså blivit kontaktad av en person som står nära en afrikansk regering som erbjudit sig att vädja till Etiopien å de två fängslade  journalisterna Persson och Schibbye vägnar. Sjöstedt har konfererat med de fängslades anhöriga - som gett sitt samtycke till att gå vidare - men betonar att det inte förts en parallell diplomati till UDs. Till Sveriges Radio säger han:


"Om det hade uppstått en förhandlingssituation skulle jag självklart ha kontaktat UD, men det har inte hänt så mycket än."


Inget märkligt med det kan tyckas. En riktig skandal hade det däremot varit om Sjöstedt tackat nej till erbjudandet.


Det intressanta är snarare reaktionerna. Urban Ahlin hetsar upp sig. Diverse motståndarbloggar blir alldeles till sig i trasorna. Och DN - pravDaN - skriver en artikel som dryper av illa dold fientlighet. DN-skribenten Mats J Larsson försöker spela ut de anhöriga och Sjöstedt mot varandra:


"Vänsterpartiets nye ledare är, till skillnad från de anhöriga, missnöjd med Bildts hantering av frågan."


"Han har inte heller fått något direkt godkännande från de anhöriga."


(Till SvD säger Kjell Persson tvärtom att Jonas kontaktat dem och getts klartecken. Frågan är vad Mats J Larsson menar med "direkt godkännande" och varför det var viktigt för honom att klämma in detta weasel word.)


Sen hoppar Mats till nästa tuva
och börjar prata om marxism-leninism, en koppling som inte heller är helt lätt att begripa. Och kastar in en till sneaky insinuation:


"Jonas Sjöstedt säger att hans personliga engagemang i frågan inte har något att göra med att Martin Schibbye tidigare varit politiskt aktiv på vänsterkanten. Martin Schibbye var i unga år chefredaktör för tidskriften Rebell, som ges ut av Revolutionär kommunistisk ungdom."


Säger den associationsbanan kanske mer om Mats J Larsson än om Jonas Sjöstedt? Mellan knäppskallarna RKU och vänsterpartiet råder det inga varmare känslor. Det behöver man inte läsa Rebell eller Proletären för att veta. Är det kanske snarare Mats J Larsson som känner att det av någon anledning blir mindre självklart att stå upp för journalistkollegors rätt att rapportera övergrepp mot civilbefolkningen i krigshärdar om journalisterna råkar tillhöra ett politiskt motståndarläger, och dessutom kan tänkas komma över information som kan skada den med DN lierade alliansregeringens utrikesminister? Väger Mats J Larssons lojalitet med regeringen tyngre än med fängslade journalistkollegor? Kan det vara så att DN-journalisten, sossepampen och borgarbloggarna bryr sig mer om att försöka få ett grepp på den där jäkla Sjöstedt som hittills varit så svårtacklad, än att två journalister som fängslats när de försökt berätta om brott mot mänskligheten eventuellt kan friges?


Just sayin´...


*Blink blink*


Insinuationsleken kan lekas åt båda hållen.


Det är överhuvudtaget slående vilken magsyra Schibbyes och Perssons reportageresa till en av jordens blodigare konfliktzoner gett såväl borgerligheten som extremhögern. Trollen i kommentarsfälten kacklar på om att de får skylla sig själva. Vad bryr sig väl en trollande allianzsupporter eller sverigedemokrat om massakrerade bruna människor, eller för den delen pressfrihet?


Bloggat: Nemokrati, Human Labrat,


DN 1, 2, 3, SvD 1, 2, 3, 4, AB 1, Exp 1, 2, SVT 1, 2, Ekot 1, 2,

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar