Damberg och Hallengren, sossarnas dödgrävare!


"P

rivata utförare är här för att stanna" enligt de tunga högersossarna Mikael Damberg och Lena Hallengren. Om det är den blivande partilinjen de trummar ut i Aftonbladet så har sossarna gjort ytterligare en praktvurpa.


Lite välmenande fluff om valfrihet och att det vore bra med mer öppenhet och insyn kan inte dölja hur tomt det skramlar i  tunnan. Vad betyder valfrihet för en dement gamling som inte ens minns sitt eget namn? Vad händer när valfrihet hamnar i målkonflikt med t.ex. kunskapsmålen i skolan? När eleverna väljer skolor som ger dem höga betyg för liten ansträngning? Är inte målet en likvärdig, högklassig offentlig service för alla? Måste vi göra rätt val framöver för att få valuta för våra skattepengar?


Högersossarna undviker taktiskt att nämna knäckfrågan om privata kapitalister ska kunna fortsätta plundra vår offentliga sektor på skattepengar som borde gå till verksamheterna och istället plocka ut dem i vinster. Den kritiska debatt om privatiseringarna som ruskat om Sverige det senaste året har inte gjort några avtryck hos dem. Skygglappar på!


Ytterligare ett tecken i tiden. Ett till exempel på en nyliberalt insjuknad socialdemokrati som gör sig totalt politiskt irrelevant. Vem behöver ett till småborgerligt mittenparti? Det går inte så bra för vare sig centern, kristdemokraterna eller folkpartiet. I Grekland är PASOK, sossarnas systerparti, nere på tio procent i opinionsmätningarna. Så går det när ett arbetarparti solidariserar sig mer med kapitalet och bankerna än de egna väljarna. Nåt att tänka på för dödgrävarna Damberg och Hallengren.


Håll i hatten högersossar, så att inte den perfekta privatiseringsstormen blåser bort er med!


Läs Johan Sjölander, "Frågan jag inte fick ställa"! Ett hjärta rött om moderat kärlek, Stockholmsvänstern, Olas tankar, Daniel Wolski, "Damberg sviker Sveriges unga" Lena Sommestad, "Ska den som är bäst på att välja få bästa skolan?"


AB 1, LO-tidningen 1,

Kommentarer

 • Björn Brohmée säger:

  Tack för analysen, man kan också tillägga om man vill vara elak (och klarsynt) att socialdemokratin är precis lika lierad med vård och skolkapitalisterna som moderaterna. Se Nuder Stern och Persson bl a. Dom som fortfarande är kvar vid parti/köttgrytorna kan ju inte kritisera kapitalisterna, då väntar inga välbetalda konsultjobb runt hörnet när verkligheten kommer för nära så dom måste byta karriär.

  2012-02-15 | 09:44:54
 • Staffan säger:

  Absolut Björn! Jag skrev ett inlägg om "de bästa politikerna Carema kan köpa för pengar" och räknade upp några köpta sossar och moderater där, om du har lust att läsa:  http://homopoliticus.blogg.se/2011/november/de-basta-politiker-caremas-pengar-kan-kopa.html

  2012-02-15 | 11:01:56
 • Björn Brohmée säger:

  Tack, du visar konkret på det jag anat. Lägger till din blogg på min privata lista. Kapitalisterna har tagit över politiken och politiken har bjudit in dom till att ta över. Dom har viftat med köttgrytorna kring riksdagshuset länge och nu börjar om få utdelning. Billig investering att ha gamla avdankade politiker i nån skrubb och plocka hem miljarder skattepengar, dom skrattar hela vägen bakom ryggen på "sina" politiker på väg till banken på guernsey.

  Allt enligt förebilden USA se nämnda dokument utifrån.

  Vi har nu ett Europa där bara två tror jag, stater styrs av någon slags vänster, vi har två stater som styrs av s k teknokrater, alltså ej valda regeringar. Flera ekonomer har varnat för krig till och med. En mycket skrämmande utveckling, när brinner första parlamentshuset?

  2012-02-15 | 14:44:47
 • Björn Brohmée säger:

  Skall tillägga att jag är sedan länge sosse, har till och med varit kommunalråd för länge sedan. Röstade dock på vänstern i riksdagsvalet 2010 enbart på grund av sossarnas kongressbeslut kring privata vårdgivare, som för övrigt var helt obegripligt. Ännu har inget skett som ändrat min ståndpunkt inför nästa val, tvärtom, Juholt gav visst hopp men det gick som det gick med det.

  2012-02-15 | 14:49:42
 • Staffan säger:

  Björn: man får ju onekligen känslan av att Juholt skavde lite för mycket mot den här Stockholmssossehögern som Damberg representerar. Han var politiskt svårsmält och hann reta upp alltför många på alltför kort tid. Synd att det gick som det gick där.  Håller med om att det är en skrämmande utveckling i Europa. Man får 30-talskänning. Och socialdemokratin verkar helt vilse i pannkakan. Rent partiegoistiskt kan man ju tycka att det är bra för vänsterpartiet att sossarna är så totalt förvirrade, men det är dåliga nyheter för Sverige. Hela konfliktytan i politiken förskjuts till höger när sossarna blir folkpartister och risken är att extremhögern fyller upp skorna som det politiska alternativet.  Du får väl överväga att formalisera ditt partibyta och gå med i v :)  2012-02-15 | 16:56:39
 • Björn Brohmée säger:

  Haha, så enkelt är det inte. Vänstern vill mycket bra saker men har alltid varit röriga i sina personled likamed dålig förmåga att genomföra sina idéer. Sossarna har tidigare haft oerhörd genomförandeförmåga men har sen Persson tog sin hand ifrån dom mer eller mindre imploderat. Okey sossarnas väg högerut har pågått sedan 80-talet, felet dom gjorde var att ekonomin blev viktigare än medborgarna. Ekonomin blev målet inte medlet.  Juholt begick misstaget att tro att han skulle leda en socialdemokrati modell 70-tal, han hade missat allt som hänt sen 80-talet.  Ja du så jag nöjer mig med att vara vänstersympatisör så länge så får vi se sedan.

  2012-02-16 | 10:39:16
 • Staffan säger:

  Den analysen av vänstern och socialdemokraterna kan nog stämma. Vänstern har väl alltid kunnat luta sig mot storebror sossarna för genomförandeförmågan som du säger. Men den tiden är nog över nu, när sossarna blivit helt handlingsförlamade och verkar rädda för att sätta ner foten politiskt i någon kontroversiell fråga öht. Och om vänstern ska kunna bygga upp en organisation med muskler så kan det nog behövas några ex-kommunalråd med politisk erfarenhet :)

  2012-02-16 | 10:57:47

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar