Att göra en "Reinfeldtare"?


S

venska språket begåvades med ett nytt ord 2011: Att göra en "Juholtare" innebär att slänga ur sig något förhastat som man sedan tvingas backa från. För om det är något som media noggrant lyckats hamra in, inte minst de senaste dagarna då Juholtdrevet ska motiveras i efterhand, så är det ju hur otroligt slarvig och oseriös Håkan Juholt varit. Den ovärdigaste partiledaren någonsin, enligt KG Bergström. Kan inte dra ett rakt streck, enligt Aftonbladets Jan Helin. Åsa-Nisse har han kallats. DNs Peter Wolodarski listar "13 punkter om en olycka i svensk politik" Olyckan är såklart Juholt. Och visst ser de generande ut, dessa 13 uppräknade fel. Förödande för Juholts trovärdighet. Inte kan vi ha en statsministerkandidat för det största partiet som tvärsäkert säger en sak, bara för att sedan tvingas backa? Som kan misstänkas för att vara vårdslös med sanningen? Kanske medvetet ljuga?


Det är mycket möjligt att Håkan Juholt faktiskt var ovärdig,
som KG Bergström säger. Och den dag som KG, Jan och Peter börjar jaga också Fredrik Reinfeldt, som i Alliansfritt Sveriges uppräkning slirar på sanningen inte mindre än 18 gånger, och ställa samma tuffa följdfrågor som de ställde till Juholt, då kommer jag att tro på att deras föraktfulla sågning av Juholt faktiskt grundade sig på deras långa journalistiska erfarenhet och yrkesheder och inte bara var ett utslag av Stockholmsmediaflockens förakt för lantisen. För inte är det mindre oseriöst att som Reinfeldt tvärsäkert påstå att klyftorna mellan rika och fattiga inte ökat i Sverige under hans regeringstid, när de i själva verket dragit i väg i raketfart enligt regeringens egna promemorior. Eller att arbetslösheten minskar när den i själva verket ökar. För att ta bara två av de många exemplen som Alliansfritt Sverige ger. Läs hela listan!


När myntar media begreppet
att göra en "Reinfeldtare"? Eller kanske att göra en "Bildtare" = Skrämma kritiska journalister till tystnad?


Dagens Arena, SvD 1, DN 1, Exp 1, SVT 1, Ekot 1, ETC
Kommentarer

 • T Lindholm säger:

  När det ser ut på detta sätt så kan vem som helst se vem Vår “opartiska” Media har tagit till sig som sin Gullige Skyddsling.!  Journalisten.se  “”Sedan den 1 oktober 2011 har det skrivits 16 259 artiklar om Håkan Juholt på nätet. Fredrik Reinfeldt omnämns under samma period i 9 677 artiklar.

  Bara under den senaste veckan har det skrivits 3 000 artiklar om Håkan Juholt.  Spekulationer kring hans avgång har förekommit i 21 procent av artiklarna från 1 oktober fram till och med i lördags 21 januari. I fyra procent av artiklarna har man pratat om efterträdare”".  Sedan skall man komma ihåg att det som skrivits om Fredrik Reinfeldt är också bara positiva skriverier till 99,9%..!

  Så nog är det ett mycket allvarligt fel på den Svenska s.k Median.

  2012-01-26 | 00:17:55

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar