Ge nobben åt snobben


I

dag var vi många som var ute och krävde vår utrikesministers avgång. I Stockholm gick tåget från Sergels torg till Lundin Oils högkvarter på Blaiseholmen. Slagorden var enkla och självklara: Skam Lundin - Avgå Bildt! Lundin Mördare! På Blasieholmen passade några exilsyrianska demokratikämpar på att påminna om det senaste av Bildts svek: Att han och Sverige lade in veto mot ett EU-embargo för mobiltelefoniexport till Syrien, trots att Assadregimen använder de möjligheter som bland annat Ericssons mobiltelefoni ger att punktmarkera varenda mobilanvändare i landet till att spåra upp, tortera och döda demokratiaktivister. Medium size dog with big dog attitude må han vara Bildten, men han glömmer aldrig vem husse är.


Carl Bildts period som statsminister 1991-94
var en total katastrof för Sverige, inte minst för alla de små- och medelstora företag som slogs ut tack vare Bildtregeringens förvirrade försök att knyta den svenska kronan till EUs valutasamarbete. Det medförde en massarbetslöshet som Sverige sedan dess aldrig lyckats ta sig ur. Som utrikesminister är han en skamfläck. Att vi tvingas misstänka att vår utrikesminister av rent egoistiska skäl kanske inte gjort allt som står i hans makt för att två fängslade svenska journalister ska friges, är värdigt en bananrepublik snarare än en demokratisk rättstat. Därför var det skönt att se så många ute idag, i vad som förmodligen var den första demonstrationen som riktade sig mot en enskild minister  i en svensk regering någonsin. Det blir nog fler!


Total tystnad i dagstidningarna om dagens demo, men SVT 1, gör en grej och DN 1, skriver om Syrien så jag länkar dit med. Nu kom SvD också!


Läs också Opassande om medias missade chans att återupprätta sin heder.
Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar