Gravöl för (kd)?


O

K, erkänner: Jag tittade på SVT Forums bevakning av kristdemokraternas trafikolycka - förlåt partiledarstrid igår. Det kändes lite snuskigt. Ett guilty pleasure liksom. Skadeglädje - den enda sanna glädjen!? Men jag - liksom alla andra som avviker från den kristna kärnfamiljsnormen - har många skäl att ogilla (kd), så vi kanske är förlåtna om vi frossar nu när moralistpartiet är på väg att begå harakiri? Inte hade han det lätt Göran Hägglund. Ofta verkar han vara trevligare än sitt parti, men igår såg han trött och sliten ut. Och Mats Odell - min självklara kandidat för (kd)s uttåg ur riksdagen 2014, han såg mer belåten ut än vad han borde. Som Alliansfritt Sverige träffsäkert kommenterade:


"Den ene har sabbat den andres planer på att bli partiledare, och den andre har sabbat den enes möjligheter att vara partiledare."Annars slogs man av att de talare som uttryckte de mest inkrökt medeltida åsikterna var den yngre generationen ur KDU. Det känns bra för framtiden tycker jag, som helst vill se partiet försvinna bort från svensk politik. Det kristdemokraterna själva verkar vara mest stolta över, om inläggen från talarstolen är något att döma av, är att ha infört "valfrihet" (Carema) i äldreomsorgen och ha stiftat en lag (LOV) som kommer att tvinga de kommuner som hittills betackat sig för "valfrihet" (Carema) att släppa in dessa vård-och omsorgsprofitörer i de skattefinansierade verksamheterna. Det där med att det är lättare för en kamel att komma genom ett nålsöga än för en rik man att komma in i himlen är inget för dagens kristdemokrater. Som jag skrev när Maria Larsson, vår kristdemokratiska äldreminster var ute och försökte lägga ansvaret för Caremaskandalerna på sossarna och personalen:


"En annan biblisk berättelse handlar om hycklarna - de som säger en sak och gör en annan. Minns Maria Larsson den? Kanske dags för lite bibelstudier i (kd)?"


Visst är det ändå lite ironiskt att "moral och etikpartiet" (kd)
ger oss denna uppvisning i taskighet och fulspel? Att ombuden mangrant gick upp i talarstolen och sade sig njuta av den fantastiska stämningen i kongressalen kunde ju liksom inte riktigt dölja de vassa knivarna som for genom luften. Om nu bara Marcus Birro kan övertalas att borda det sjunkande skeppet också så vore det pricken över i!


DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, AB 1, 2, SvD 1, 2, Exp 1, 2, SVT 1, 2, Ekot 1, 2, 3,


Kommentarer

  • peter säger:

    Det bästa uttalandet var nog Hägglunds: " Vi måste bli bättre att förklara för folk vad vi vill göra, och vi måste bli bättre på att berätta för folk om vad vi har gjort..."

    2012-01-29 | 21:25:54

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar