Dilsa Demirbag-Steen och dom 40 rövarna


D

et verkar som om Dilsa Demirbag-Steen har blivit påkommen med att dra fram "sanningar" om sina politiska motståndare ur bakdelen igen. Avslöjaren är Eva-Lotta Hulten på GP:


"
På landets kultursidor huserar ”otaliga” skribenter som vill att Iran ska få ha kärnvapen och som tycker att Lars Vilks får skylla sig själv. Där finns också vänsterdebattörer som kallar Jan Björklunds skolpolitik för fascistisk. I alla fall om man ska tro debattören Dilsa Demirbag-Sten, som påstått detta i krönikor i Dagens Nyheter och GP.

Är det sant?


Självklart inte.


I GP skrev Dilsa Demirbag-Sten “När vänsterdebattörer, med en viss koncentration till landets kultursidor, utan att blinka talar om Jan Björklunds skolpolitik som fascistisk, slutar jag att läsa.” Jag mejlade Demirbag-Sten och frågade artigt om hon kunde hjälpa mig med hänvisningar till de åsyftade citaten. Först efter påstötning fick jag svaret att kulturtidskriften Mana ”har likställt JB:s politik med fascism”. “Landets kultursidor” visade sig alltså vara liktydigt med “liten kulturtidskrift på vänsterkanten”. Men inte ens det var sant. Jag sökte i Manas arkiv (varifrån inget plockats bort, enligt Manas redaktör) och hittade intet om fascistisk skolpolitik. Men säkert lyckades Demirbag-Sten lura en och annan att tro man inte kan lyssna på kultursidesskribenter i skolfrågan på grund av deras förment uppskruvade tonläge. Det är ett mycket fult sätt att döda samhällsviktiga debatter. Det som gör det hela extra pikant är att Demirbag-Stens krönika handlade om vikten av att hålla en sansad ton i debatter."


Det är nu inte första gången som Dilsa drar en rövare. Minnesgoda Jingeläsare har kanske inte glömt incidenten som fick henne att försvinna från DN (åtminstone ett tag). Eller vad sägs om hennes nitiska försök att utmåla vänstern, speciellt Andreas Malm, som Iranälskare?


Ali Baba hann med 40 rövare. Frågan är hur många Dilsa är uppe i vid det här laget? Eller kanske frågan snarare är om någon orkar bry sig tillräckligt för att hålla räkningen? Men hon ser ju snäll ut i TV iallafall. Förutom när hon är dumdryg och spelar översittare mot unga palestinska tjejer som verkar för fred och försoning.


Kommentarer

 • Hans Wåhlberg säger:

  Jag har länge provocerats av denna Dilsa. Liberalpressens gunstling av någon anledning. Hon älskar framför allt sin egen röst och ger sig in i debatter hon egentligen inte har kompetens för. Gick en kurs i statsvetenskap samtidigt som hon och hon lyckades ofta prata sönder seminarierna. Skönt att fler börjar upptäcka hennes taskiga stil, selektiva faktaläsning och skeva resonemang.

  2012-03-08 | 00:02:10
  Bloggadress: http://hanslillagrona.blogspot.com/
 • Staffan säger:

  En välpublicerad medelmåtta med livlig fantasi.

  2012-03-08 | 00:13:43

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar