Den livsfarliga narkotikapolitiken!

N

orrbottenskurirens ledarsida skriver väldigt bra om den svenska narkotikapolitiken, byggd på en idé om "nolltolerans", en tjusig teori som omsätts i en dödlig praktik:
 
 
"Narkotikapolitiken fungerar väldigt illa. Den utgår ifrån principen att det ska vara svårt att vara knarkare i Sverige. Det är det också, folk dör som flugor av narkotikan. Sverige ligger högt på skalan i en internationell jämförelse. Under förra året dog 429 personer av narkotika och det kan jämföras med människor som mördades eller dräptes där avled 88 personer. Under 2012 dog 312 personer i trafiken."
 
(...)
 

"Kriminaliseringen av droger, där vi straffar dem som skadar sig själva, har sin orsak i att vi har en självbild av att vi är så oerhört duktiga, moraliska och kunniga. Politikerna tog med oss i EU med argumentet att nu skulle Sveriges drogpolitik frälsa övriga Europa. Tyvärr glömde de att titta på statistiken, vi kan inte ens stoltsera med att särskilt få människor använder narkotika i Sverige. Vi ligger bra till bland ungdomar upp till 15 år. Men sedan följer vi genomsnittet för övriga länder när det gäller användning av droger.

 

När det gäller dödlighet ligger Sverige i botten och tävlar med Albanien om sämsta drogpolitiken. Som sagt, folk dör som flugor!"

 

Läs hela!

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar