Dödsstöten för teflonministern Bildt?

T

eflonministern Bildt får ytterligare en omgång skit på sig idag. Nu framkommer det att han sprungit till den amerikanska ambassaden och avlagt rapporter om innehållet i hemliga regeringsförhandlingar, vilket övriga borgerliga partier varit ovetande om och definitivt inte skulle ha godkänt. Resultatet blev att den amerikanska ambassaden - och genom dem CIA - visste mer om de svenska regeringsförhandlingarna än det svenska folket som valt regeringen.
 
 
    Själv viftar Carl Bildt bort alla anklagelser om spioneri. Det återstår väl att se om teflonministern som klamrat sig kvar trots blodiga oljeaffärer i Afrika och annat överlever också detta. Lek med tanken på att han sprungit till någon annan ambassad och sladdrat, t.ex. Sovjetunionens. USA var precis lika blodbesudlat som den kommunistiska supermakten, om inte mer. 1976 hade USA precis avslutat sitt terrorkrig i Vietnam, som beräknats ha kostat fyra-fem miljoner vietnameser livet. Några år tidigare, på 60-talet, hade man hjälpt den indonesiske diktatorn Suharto att begå ett folkmord där över en miljon vänsteraktivister och kvinnokämpar fått sätta livet till. USA är det mest militärt agressiva landet i världen. Varje amerikansk president har vadat fram i floder av blod. Det ingår liksom i arbetsbeskrivningen. Det är bra att hålla i tanken att det var till det imperiet som vår Bildt sprang och sladdrade hemligheter.
 
 
    Vad tycker amerikanerna om Bildt då? Enligt Wikileaks är de inte alltför imponerade. "Begränsad politisk
förmåga". "Medium size dog with big dog attitude". (Bildt-bild Erik Rune).
 
 
    Nu är förvisso Bildt inte den ende svenske politiker som påkommits med att låta käften gå på högvarv på den amerikanska ambassaden. Också sossarnas utrikestalesman Urban Ahlin låter gärna käften glappa. Han bad till och med USA om hjälp med att sälja in kriget i Afghanistan för de tveksamma svenska väljarna. Så gjorde också Mona Sahlin. Vad serverar de i drinkarna på ambassaden egentligen?
 
 
 
    Lite extra intressant är att den person som pekas ut som Bildts amerikanske kontaktperson är Karl Rove. Rove var George W Bushs närmaste man och mästermanipulatör. Ingen kan spinna en politisk fråga som han. Han är visklekarnas och de lögnaktiga smutskampanjernas kung. Ett typiskt exempel är när han vann valet i Texas för George Bushs räkning mot den dåvarande guvernören Ann Richards genom att sprida rykten om att hon var lesbisk och att hennes adminstration "dominerades av lesbianer". Efter diverse skumraskaffärer var han tvungen att lämna Bushadminstrationen på 2000-talet. Men det hindrar inte att de svenska moderaterna flyger in Karl Rove för att anlita hans tjänster som politisk konsult. Att ta reda hur mycket denne ärkeskurk påverkat svensk inrikespolitik de senaste åren, och hur mycket moderaterna betalat honom för det, vore ett jobb för våra grävande journalister. Valrörelsen 2010, med de negativa kampanjerna mot bland annat Mona Sahlin. bär hans tydliga avtryck.
 
 
 
Uppdatering: Bildt fick dessutom pengar i unga år från ett CIA-program. Motsvarande 100 000 kronor i dagens penningvärde. Väl investerade pengar för USA som fick en toppspion i Sveriges regering.
 
 
SvD 1, 2, AB 1,
 
 
 
 

Kommentarer

 • Ove Lindfors säger:

  Teflonministerna? Här snackar vi näthat igen!

  2013-03-15 | 15:32:45
 • Homo Politicus säger:

  Haha, snyggt försök Ove!

  2013-03-15 | 20:51:28
  Bloggadress: http://homopoliticus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar