Många röda fanor i vänsterpartiets tåg

E

xpressen försökte visst få Stefan Löfvén att ställa upp på bild framför en röd fana när de intervjuade honom inför första maj. Det gick sådär:
 

    "Efter intervjun går Stefan Löfven upp på partikansliets tak för att Expressen ska få ta bilder. Men försöken att få honom att posera framför en röd fana får kalla handen av medarbetarna. Det är en förlegad symbol, heter det."

 
 
    Det är förstås helt rätt. Stefan Löfvén har anpassat sossarnas politik till moderaternas så till den milda grad att kanslihushögerns grå eminens Kjell-Olof Feldt förtvivlat sliter sitt hår och varnar för att helt sudda ut de politiska skillnaderna. För Stefan Löfvén - och hans PR-stab - är röda fanor, socialism, klasskamp, social demokrati och  politiska konflikter förlegade. Nu ska det spelas ett förtroendespel fram till valet där den enda frågan det kokar ner är till vilken statsministerkandidat som mest förtroendeingivande kan argumentera för moderaternas politik.
 
 
    Tur att det finns ett vänsterparti som inte gått ner sig i samma PR-träsk som Stefan Löfvén. Jonas Sjöstedt utmanade idag Stefan Löfvén till strid om vinsterna i välfärden. DN:
 
    ”Vänsterpartiet kommer inte att sitta i en regering som fortsätter dagens privatiseringspolitik”, lovade partiledaren Jonas Sjöstedt i sitt första majtal inför över 5.000 människor på Gustav Adolfs torg i Göteborg.

Till svar fick han en lång applåd och jubel.

– Vinsterna i välfärden är vår stora strid, sade Vänsterledaren.

– Vi kommer att driva motståndet mot slöseriet ända fram till valdagen 2014 och vid ett regeringsskifte kommer det att vara vårt viktigaste krav."

 
 
    Det syntes såklart en hel del röda fanor i första maj-tåget i Stockholm (20000 pers i Kungsan). Vänsterpartiets demonstrationståg slog besöksrekord på flera platser i år och var större än sossarna i både Malmö och Göteborg (förmodligen också i Stockholm men där brukar vänsterns tåg alltid vara större än sossarnas). Läser man mediarapporteringen så är det lite svårt att tro, där dominerar sossarna totalt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    DN skriver om att s och LO är oense om överskottsmålet i statens budget.
 
AB 1, 2, 3, 4, SvD 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, DN 1, 2, 3, 4, 5,
 
 
 
 

Kommentarer

  • bloggare på icedaniel.se säger:

    Imponerade att Jonas drog så mycket folk. Men vädret var inte att klaga på.

    2013-05-01 | 23:08:08
    Bloggadress: http://www.icedaniel.se

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar