Plötsligt händer det!

S

pontan, blixtrande skarp retorik är vi inte bortskämda med i den svenska politiska debatten. Men i SVTs Debatt i torsdags hettade det till när den sjuka sjukvården skulle diskuteras. Lyssna på när folkpartiets landstingsråd Birgitta Rydberg och en sjukvårdsbyråkrat läxas upp av en fly förbannad läkare:
 
 
 
"Den verklighet som jag ser på golvet stämmer inte överens med det du säger. Jag har tröttnat på att se patienter i korridorerna med kissflaskor i händerna blottade inför besökare. Jag har tröttnat på att fylla mina äldre patienter med morfinpreperat för att skicka hem dem snabbare för att ni ska få bättre statistik i era böcker. Vi måste inse att vi har koncentrerat oss alltför mycket på ekonomi och åsidosatt de medicinska behoven. För sätter du dig ner med patienten, pratar med patienten, håller honom i handen, då inser du att de är inte siffror i en budget. Och det är då, när vi inte pratar med våra patienter, när vi inte har tid för våra patienter, det är då vi begår misstag och vården blir ineffektiv och dyr!"
 
 
I Programmet framgick också att Sverige ligger i botten bland de rika länderna när det gäller antalet vårdplatser per invånare. Bra jobbat alliansen!
 
 
 
 
 
 
Apropå retorisk skärpa så var Jonas Sjöstedt väldigt bra i debatten med Jan "skolhaveriet" Björklund i Aktuellt (debatten börjar 11 minuter in i sändningen).
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar