Jimmie Åkessons framtidsutsikter och hemtjänsten i Stockholm

I

dag skulle en ju helst vilja skriva nåt om sverigedemokraternas bidragsfusk och det faktum att Jimmie Åkesson än så länge sluppit svara på kniviga frågor om varför han signerade en bidragsansökan för ett icke existerande kvinnoförbund. Att jämföra med hur Håkan Juholt jagades till döds för att ha sökt bidrag för sitt boende i Stockholm, något som inte ens var ett regelbrott när allt kom omkring. Men Eric Rosén gjorde det bra i Politism, så jag citerar helt enkelt honom: 
 
 
    "Avslöjandet visar att Sverigedemokraterna både har sökt och fått närmare 1,5 miljoner kronor för ett kvinnoförbund som inte fanns när man ansökte om pengarna. I långa mailtrådar framgår också att partitoppen är medveten om att kvinnoförbundet konstrueras enbart för pengarnas skull. Man rundar också det befintliga kvinnonätverket i partiet för att säkerställa att pengarna hamnar där SD-eliten vill att de ska hamna: Hos SD-eliten."
 
 
   Inte minst SDarna själva är snabba med att påpeka att det fuskats med medlemsredovisning förr från olika politiska ungdomsförbunds håll. Visst. Men att hitta på ett helt nytt kvinnoförbund? En partiledare som godkänner fusket med egen signatur på bidragsansökningen? Det borde rimligen vara slutet för Åkesson.
 
 
    Nu ska åklagare granska ärendet. Om han går vidare med åtal så ska det bli väldigt intressant att se hur media väljer att bevaka detta. De har drevjagat och fällt två socialdemokratiska partiordföranden för mindre saker än ett bidragsfusk på 1,4 miljoner. Det kan väl inte vara så att politiker mäts med olika måttstockar beroende på vilket parti de tillhör? (Mona Sahlin var inte partiledare när hon fälldes av tobleronedrevet, bara tilltänkt sådan, men affären drogs ett till varv i media valrörelsen 2010 när hon blivit partiledare.)
 
 
 ***


    Från Stockholm - moderaternas skyltfönster där de visar resten av landet hur bra det är med privatiseringar - hörs återigen ljudet av krossat glas. Den här gången i form av en Sifoundersökning om hemtjänsten. 54 procent av stockholmarna är missnöjda med hur hemtjänsten i staden fungerar, vilket är högre än riksgenomsnittet. Något som också är mycket högre än genomsnittet är andelen privata utförare av hemtjänst i Stockholm: 59 procent mot 16 procent riksgenomsnitt. 
 
 
    Naturligtvis innebär privatiserad hemtjänst inte bara sämre kvalitét gentemot brukarna. Enligt Kommunal är arbetsförhållandena betydligt sämre hos de privata utförarna. Men ägarna går med vinst och moderaterna får leka affär med Stockholm och det var ju huvudsaken. 
 
 
 
 
Alliansfritt Sverige skriver mer om detta!
 
Läs Aftonbladet

"Sverigedemokraterna försäkrar att kvinnoförbundets verksamhet var i full gång när de ansökte om miljonbidraget i oktober 2010. Men den 18 januari 2011 skrev ordförande Carina Herrstedt i ett mejl om det nya kvinnoföreningen: ”Problemet är att den inte riktigt är igång”."

 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar