Partiledarpopularitet, friskolor och islamofobi

Maria Wetterstrand seglar upp som det rödgröna lagets starkaste kort. Hon är nu populärare än Mona Sahlin. Som DN påpekar i sin kommentar vore det i dagsläget mest rationella för de rödgröna att låta Wetterstrand ta debatterna med Reinfeldt. Mona Sahlin verkar åtminstone ha brutit den nedåtgående trenden. Och Lars Ohly kvarstår på jumboplats med Peter Eriksson. Miljöpartiet kan tillåta sig att ha ett språkrör som mer talar till de redan övertygande kärnväljarna än når ut till nya väljargrupper. Men vänsterpartiet? Antingen inför man en liknande språkrörsmodell som mp, eller så måste man hitta något system för att låta en kvinnlig politiker utan den sortens historiska belastningar som drar ner Ohly (Josefin Brink) ta tillräckligt många debatter för att etablera sig som vänsterpartiets näst mest kända ansikte utåt. För byta partiledare hinner man nog inte såhär tätt inpå ett val. Dags för vänstern att börja fundera på att re-rekrytera Gudrun Schyman?

Också i DN hittar jag en intressant artikel om Scientologernas religiösa friskola Lövgården, som kritiseras på hela tolv punkter efter en oanmäld inspektion från Utbildningsförvaltningen. Allvarliga brister i verksamhetens kvalité anmäls. Och föreningen Albatross, som driver sammanlagt 6 friskolor som tillämpar L Ron Hubbards ideer om inlärning (Applied Scholastics) verkar påfallande ointresserad av att informera sina kunder om vilken pedagogik man använder. Det är ett mönster som går igenom även i andra scientologiska frontorganisationer. Man lockar in nya medlemmar under falsk flagg, eller åtminstone utan att öppet deklarera sin religiösa tro.

Sammalagt 7,3 miljoner körde skattebetalarna in i Albatross
verksamheter under 2008. Vilket väl så gott som något illustrerar vansinnet med religiösa friskolor, den nya mjölkkossan för allehanda stolliga smågrupper som ser chansen att tjäna en snabb hacka. Vi får hoppas på fler oanmälda inspektioner framöver, det verkara vara det enda sättet att avslöja skojarna.

Slutligen på Newsmill en intressant analys av extremhögerns
ytterst selektiva religionskritik. Tillämpar man samma metodik som Jimmie Åkesson och hans kompisar använder när de kritiserar islam på exempelvis Bibelns Gamla Testamente så blir bilden av kristendomen såklart den av en ytterst våldsfixerad, sadistisk och intolerant religion.Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar