Dansar F! ut ur valrörelsen nu?

Det goda fotarbetet  räckte halvvägs för Gudrun Schyman i Lets Dance. Ikväll dansade hon den sista dansen. Lite synd å ena sidan. Hon har varit en fröjd för ögat, kastat sig in i tävlingen med liv och lust och strålat på dansgolvet. Hon har verkligen nåt speciellt Gudrun. Vilken annan svensk politiker hade kunnat bjuda en kräsen TV-publik på en sån show?

Å andra sidan, om man ser den politiska sidan av det hela,
kanske nu vänsterpartister över hela landet, eller varför inte hela det rödgröna samarbetet, kan dra en liten suck av lättnad. Ingen mer gratisreklam åt F! varje fredag på bästa sändningstid. Det lilla parti som hon i praktiken bär upp på sina axlar är rätt hopplöst ute i den här valrörelsen, men konkurrerar med framförallt vänsterpartiet om väljare. Valrörelsen blir nog strid på kniven om rösterna, och vänsterpartiet är det parti i samarbetet som minst kan kosta på sig röstsvinn.

Jag har tidigare skrivit att det är ett slöseri på en stor politisk begåvning att inte Gudrun Schyman ingår i det rödgröna samarbetet i någon form. Efter att ha sett henne briljera i Lets Dance så vill jag upprepa det. Helt förståeligt vill ju inte de rödgröna partierna hjälpa en politisk konkurrent på traven, speciellt när konkurrenten inte riktigt klarar av att etablera en styrkeposition på egen hand. Men ändå! Kan man inte starta en dialog om någon slags samarbete, om inte valtekniskt så i någon annan form? Jag har svårt att tänka mig en bättre blivande rödgrön jämställdhetsminster, trots att jag inte delar Gudruns åsikter alla gånger.
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om
, ,
,

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar