Regeringens mediestrategi: stick huvudet i sanden!

E

nligt Jonas Sjöstedts senaste uppdatering på Facebook använder regeringen Reinfeldt sin gamla vanliga mediastrategi för att hantera Vattenfallskandalen. De vägrar debattera frågan:
 
 
 
 
    Det är ingen nyhet i sig att regeringen hanterar obekväma frågor genom att helt enkelt vägra debattera dem med oppositionen. Det funkar bra för dem eftersom massmedia hellre ställer in en debatt när regeringen lämnar återbud än väljer att diskutera frågan med de politiker som trots allt behagar att dyka upp. Väldigt bekvämt för regeringen såklart! Jag har skrivit en del om saken tidigare: 
 
 
    "Över 50 gånger på bara tre år har statsminister Fredrik Reinfeldt och regeringen backat ur planerade direktsända debatter med oppositionen. Det framgår av ett internt dokument från S-högkvarteret, som Expressen har tagit del av."
 
    Och här:
 
    "Medievärlden skriverom hur regeringen Reinfeldt satt i system att sabotera för granskande journalister och tar granskningen av vapenaffären till Saudiarabien som exempel:
 
 
    Utlovade intervjuer som skjuts upp tills alla vettiga sändningstider passerats, eller som tidigareläggs och kommer så plötsligt att journalisterna i studion inte hinner förbereda sig. Det verkar också som att regeringens presstjänst satt i system att ringa journalister som inte är inlästa på ämnet. Allra värst var berättelserna om rena lögner som att ministern inte skulle göra någon media när han i själva verket redan var inbokad i två tv-program den kvällen."
 
 
    Att Reinfeldt och hans glada gäng skulle välja strutsmetoden för att hantera besvärliga frågor runt Vattenfalls galna 97-miljardersaffär är alltså inte i sig en överraskning. Men hur kan det komma sig att de kan göra det utan att det blir ett satans liv? Alla minns väl hur det lät när Håkan Juholt och Lars Ohly försökte påverka SVTs debattprogram för att slippa stå jämsides med regeringens stödpartis partiledare Jimmie Tråkesson. Då var det till och med odemokratiskt att inte vilja debattera på vilka villkor som helst. För att inte tala om skjutjärnet Janne Josefssons högröda gastande om hur odemokratiska alla är som inte vill debattera mot fascister på fascisters villkor. Var är alla de gråterskorna när regeringen - med det högsta ansvaret för våra myndigheter och statliga bolag och deras affärer - sticker huvudet i sanden och vägrar debattera sina ansvarsområden? Det är helt knäpptyst.
 
Alliansfritt Sverige har också skrivit om Reinfeldts strutstaktik. Och inte blir det bättre av att de minstrar som sagt något har påkommits med att ljuga.
 
Bloggat: Annarkia,
 
AB 1, 2, 3, DN 1, 2, SvD 1, 2, 3,
 
 
 

Kommentarer

 • Alexander säger:

  Jag fattar inte hur oppositionen kan vara så passiv inför den här odemokratiska taktiken från Moderatregimens sida. Jämfört med hur det var inför valet 2006 där det fanns representanter från Allianzen i Aktuelltstudion i princip varje kväll för att kritisera någonting, vad som helst, och hur det har varit efter maktskiftet, så är det som natt och dag!

  Och mediernas självbild som granskare av makten! Snarare den ivrigaste påhejaren av nyliberalismen/nyfascismen. Flashbacktroll är vad de är, hela bunten! Fy faaan!

  Jag blir bara så förbannad och besviken!

  Den dag Vänsterpartiet organiserar en Ockupera Public Service-aktion blir jag medlem och tar första tåget till Stockholm och hjälper till!

  2013-07-25 | 14:48:27

Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar