Desperat höger trollar valrörelsen 2014

D

en svenska högern tror uppenbarligen inte på den egna politiken längre. Moderaterna verkar ha gett upp om att med goda argument övertyga väljarna om att rösta på dem en tredje gång och kör istället en skrämselkampanj.
 
 
    Idag är det moderaternas valledare i landstinget, Kristoffer Tamsson, som försöker skrämma landstingets anställda: "rösta på moderaterna eller förlora jobbet!" När det i själva verket är moderaternas skattesänkningar som hotar de landstingsanställdas jobb.
 
 
    Moderaterna kan såklart sprida vilken korkad skrämselpropaganda de vill från sitt eget högkvarter, men när de i egenskap av arbetsgivare använder landstingets officiella kommunikationskanal och i brevet specifikt riktar sig till "dig som jobbar i Stockholms läns landsting" så talar de samma aggressiva maktspråk som hamburgerkrängarna Max. Anställda är i en stark beroendeställning till sin arbetsgivare, speciellt i dagens situation med massarbetslöshet. Vem på Max eller vilket nyanställt vårdbiträde inom landstinget törs ta en diskussion med chefen om sanningshalten i hans politiska propaganda? 
 
 
    När Max hotade sina anställda med att förlora jobbet om de inte röstade på Alliansen fick det allianspolitiker att stödäta hamburgare i ren förtjusning över att arbetsgivarna återgått till den sortens maktspråk som kännetecknade brukssamhället Sverige för 100 år sedan. MUF Stockholm blev så till sig i trasorna att de delade ut ett "frihetspris" till Max. MUF Stockholm verkar vara ett glatt och skojfriskt gäng rent allmänt: här kan man läsa hur de jämför hemtjänsten med prostitution. Eller menar att det är samma sak att dricka en kopp kaffe på arbetstid som att prostituera sig. Eller vad fan de nu menar egentligen. Att moderaterna gillar hamburgare står däremot klart. Nästan lika mycket som hamburgarkrängarna gillar de enorma skattesänkningar som alliansregeringen riktat mot just deras bransch. Och så länge partibidragen förblir en hemlighet i Sverige så kommer vi aldrig att få veta vad moderaterna fått i belöning för det, förutom politisk gratisreklam på McDonaldsrestauranger. 
 
 
 
 
 
    Mest trollar såklart alliansens stödparti SD. SDUs William Hahne, ni vet han som inte tål håriga armhålor eller utländska bartenders, kläckte den lysande idén att sverigedemokraternas ungdomsförbund skulle ta över Föreningen Nordens Ungdomsförbund genom att kuppa deras årsmöte: 
 

    "Vi har alltså en mycket god möjlighet att helt enkelt kuppa hela föreningen, ta kontroll över hundratusentals kronor, heltidsanställningar, lokaler och dylikt." 

 

    Föreningen Nordens Ungdomsförbund är alltså till skillnad från SDU inte på något vis rasistisk utan, enligt Hahne själv, en ""PK-flum-trams-pappersorganisation utan någon som helst vettig verksamhet". Lyckligtvis slog SDUs kuppförsök slint, men Hahne trollade piggt vidare och skyllde allt på media.

 

    Apropå att försöka sno åt sig bidrag som man inte har rätt till: Jimmie Åkesson har fortfarande inte avkrävts något svar på varför han skrev på en bidragsansökan för ett kvinnoförbund som inte existerade. Varför slipper han undan så lätt? 

 
 
    Valrörelsen 2014 har knappt börjat och redan flyger smutsen. Är det en medveten strategi från högerns sida för att pressa ner valdeltagandet och flytta bort diskussionen från sakfrågorna? Eller är det bara ett tecken på att alliansen är så slutkörd efter åtta års regerande att de inte har någon egen politik att gå till val på och istället sätter sitt hopp till det som i USA kallas "negative campaigning", alltså att skrämmas med motståndaren?
 
 
SvD 1, 2, 3, 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:Twingly Blog Search link:http://homopoliticus.blogg.se/ sort:published


Netroots - SocialdemokraternaPolitik bloggar